Go to Top

Stop met rennen!

STOP met rennen!

Door: Daniëlle
Yes, ik heb voor het eerst weer 8 km hardgelopen sinds vorig jaar oktober.
Wat is daar nu zo bijzonder aan zou je zeggen?
Nou in die tussenperiode is er van alles gebeurd.
Ik zal bij het begin beginnen.

Vorig jaar oktober liep ik samen met mijn buurvrouwen de 10 km bij de Diepe Hel Holterbergloop. In de week ervoor had ik al wat last van mijn been. Dit had ik wel vaker, maar ik wilde heel graag meelopen met die wedstrijd, dus ik negeerde de pijn. Heerlijk was het om die wedstrijd te lopen; het was prachtig weer, ik liep goed, en het gaf een kick om met zoveel tegelijk door de prachtige natuur te lopen.
Toen ik over de finish kwam was ik helemaal uitgeschakeld en kon ik bijna niet meer lopen. De klachten verdwenen niet na een paar dagen, dus het werd tijd om maar eens naar de huisarts te gaan. DIAGNOSE: hernia.

Fysio, niet sporten en rustig aan doen was het advies.
Heel erg lastig voor iemand die altijd lekker bezig is, van alles wil en zelfstandig wil zijn. En dan die pijn…
Na een aantal weken kon ik denken: “Wat heeft er nu voor gezorgd dat ik een hernia heb en wat betekent dat nu voor mij? Wat heb ik nu te doen?”

Ik kwam er achter dat het tijd was om keuzes te maken!

Zoals jullie weten heb ik sinds 1,5 jaar mijn eigen coachingspraktijk, dit deed ik naast mijn vaste baan als doktersassistente en mijn gezin met 3 kinderen. Ik wist dat mijn passie bij het coachen lag en dat mijn droom was om hier mijn werk van te maken.

Door mijn hernia besefte ik: “Het is tijd om mijn droom achterna te gaan en mijn hart te volgen! Dat dat hield in keuzes maken:
Mijn baan opzeggen, plannen maken, geen vast inkomen, etc.
Tuurlijk was dit heel spannend en onzeker, maar mede doordat mijn man achter mij stond kon ik het gewoon DOEN.

En nu is het mei 2016 sinds maart heb ik geen vaste baan meer en ben ik ZZP’ er. Wat een vrijheid ervaar ik en heerlijk dat ik alle energie in mijn bedrijf kan stoppen! Doen waar ik het meest van houdt en waar ik blij van word.

En mijn rug? Door eerst te rusten en daarna heel voorzichtig het sporten op te pakken is mijn rug helemaal hersteld. Dit heb ik gedaan onder begeleiding van Twee12 Peronal Fit in Nijverdal. Inmiddels loop ik ook weer hard.

Ik wil dit heel graag met jullie delen, omdat ik weet dat je soms zomaar doorgaat op de automatische piloot. Zonder er bij stil te staan wat je echt graag wilt en wat je te doen hebt.

Ja, je hart volgen kan eng en onzeker zijn, maar het levert zóveel op!
Het volgen van je hart is voor iedereen heel persoonlijk. Het houdt niet in dat je gelijk grote stappen moet nemen. Wat is jouw eerste stap?

Mijn tip : Focus op doen wat écht nodig is

 

PS: in juli geef ik weer de Workshop Volg je hart, Kom jij ook?
Meer info:www.coachingspraktijkhartzaken.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>